(1713559306 UNIX)   2024-04-19 22:41
neo-hactar (rv 5)
Japán - Nagano

Csütörtök reggel vonattal mentünk Naganóba, ahol át kellett mennünk a másik vonatállomásra. Mindenhol azt írták milyen nehéz átjutni oda, ehhez képest simán megtaláltuk. A jegyvásárlás Yudanakába már problémásabbnak bizonyult, de egy kalauz kiszúrta, hogy oda próbálunk jegyet venni és szólt, hogy 1 perc múlva indul a vonat, hagyjuk a jegyet, utólag is megvehetjük ott és elvezetett minket a vonathoz. Szuper kedves volt, el is értük a vonatot (pedig már úgy véltük lekéstük és késünk a hotelból - Japánban a szobafoglaláskor meg kell adni, hogy mikor érsz oda és pontban akkor ott kell lenni, különben fel kell őket hívni -minél előbb - és szólni a késésről). Yudanakában is rögtön kiszúrtak minket, ott is kérdezték hova tartunk és megmutatták melyik buszra kell szállni. Nagyon fel vannak készülve ezen a környéken a túristákra. Fél 2-re értünk el a hotelünk közelébe (Kanbayashi Hotel Senjukaku), onnan már gyalogosan 10 perc alatt ott is voltunk. Checkin előtt 15 perccel már bent ültünk és teáztunk és sütiztünk, miközben vártunk a szobánkra (mert azt ugye csak pont a megbeszélt időpontban kapod át). Addig megbeszéltük, hogy japán típusú kaiseki vacsorát és reggelit kérnénk és mikor, valamint az onsent s a privát fürdőt. Pontban 2-kor pedig már be is vezettek a szobánkba, miközben körbevezettek az épületen, hol mit találunk. A szobánk szuper volt, tágas, gyönyörű kilátás nyílt onnan az erdőre.
Lepakoltunk, majd siettünk is el, mert aznapra terveztük a Jigokudani (majom onsen) meglátogatását. Kaptunk kezdvezményes csoportjegyre szóló cédülát és esernyőt - pár percen belül el is kezdett esni. Elég hamar megtaláltuk a park bejáratát. Az erdőn ét vitt a majom fürdőhöz. Olyan 100 méterenként volt információ kiírva a hómajmokról, amiket persze nem láttunk végig az úton. A kiírás szerint nappal lejönnek enni és fürdeni, este felmennek. Még csak 3 óra volt, de gondoltuk lekéstük, itt majom aztán nincsen. Az erdei séta viszont kellemes volt és szép. Aztán eljutottunk a pénztárhoz, ahol odaadtuk a kapott kupont. Belépve aztán ledöbbentünk, mikor megpillantottuk az első majmot. Aztán a másodikat, majd... szóval rengeteg volt mindenfele! Teljesen elképedtünk, körülöttünk sétálgattak. Mondjuk azt hittük a kinti séta a park része, de kiderült belül sokkal kisebb a bejárható tér - a völgy és maga az onsen, amiben tényleg éppen mártóztak majmócák. Ráadásul mivel éprilis és júius között születnek a kicsik, rengeteg icipici majmot láttunk, nagyon cukik voltak! Nem olyan nagy a hely, de valami hihetetlen, mindenképpen ajánlom bárkinek!
Olyan fél 6-ra értünk vissza a hotelbe. Mivel bőven volt időnk a 7 órára kért kaiseki vacsiig, ezért elmentünk fürdeni. Nagyon jó az itteni fürdő. Két privát fürdő van, egyik fa, másik kő, illetve a publikus fürdők kövesek voltak, plusz mindegyikhez tartozott egy kinti és egy jóval forróbb benti. Pár napja megfájdult a torkom (hideg volt a vonaton a Ghibli múzeumból hazafelé) és most teljesen elmúlt.
Akik esetleg nem ismernék. Van külön férfi és női onsen, ahova yukatába mész be. Kívül van az öltöző törölközőkkel és egyéb szolgáltatások (lábmasszázsgép, hidegvizes automata, kencék, vérnyomásmérő, mérleg...). Bentre nem viheted a normál törölközőt, csak egy icipicit, ami azt a célt szolgálja, hogy lemost vele magad. A benti részbe meztelenül mész be. Először megmosakszol a fürdő melletti csapoknál (már van mindenhol zuhanyrózsa is, de egyébként egy kis dézsából öntögeted magadra a vizet - van sampon, tusoló). Ezután mész be a vízbe. Van akik ismét kimennek, megmosakszanak, majd újra bemennek. Addig érdemes maradni, amig jólesik, de azért ha nem bírja valaki a forrót, jöjjön ki, mielőtt beájulna. Magában a fürdőben az emberek csendesek, max halkan beszélgetnek egymással.
Mikor bementem, ketten voltak bent éppen távozóban. Jól esett, kint találkoztunk SOmmal. Kicist előbb kiértem, addig elnézegettem a koit (tavacska a kert közepén, tele aranyhalakkal). Kicsit lepihentünk, aztán mentünk vacsorázni. A leányzó, aki az asztalunknál tevénykedett, nagyon cuki volt, kicsit zavarban volt attól, hogy angolul kellene beszélnie. Aztán valahogy átváltott fél japán, fél angolba. XD A kaiseki ételek sokféle kis adagú ételekből álnak. Lényege, hogy különféle ételeket megismerj, amik bemutatják a séf képességeit.
Vacsora után lementünk a privát fürdőbe, majd körbesétáltunk, elnéztünk a szalonba teára (itt beszélgettünk egy kicsit az ottani japán vendégekkel - szokásos tört japánnal), majd aludni tértünk.

Péntek hajnali 4-kor aztán ismét fürödni mentünk. Senki nem volt akkor és a víz is szuper forró volt. Aztán 8-kor mentünk reggelizni, majd elindulás előtt ismét megmártóztunk. Kiderült, hogy a hotel shuttle buszokkal szállít az állomás és a hotel között, úgyhogy visszafele jóval könnyebb volt. Könnyedén eljutottunk Naganóba, ahol aztán a kalauz segítségével vettünk jegyet Kanazawába. Naoetsun keresztül szálltunk át. Negyed 6-ra értünk a kanazawai állomásra, Satoshi jött elénk. Még megálltunk hozzájuk menet egy burgeresnél, aztán hozzájuk vettük az irányt. ^.^

Videók
Jigokudani Yaen Koen, kismajmok játszanak
Jigokudani Yaen Koen, majmok a táblán
Jigokudani Yaen Koen, fürdőző majmok 1
Jigokudani Zaen Koen, fürdőző majmok 2

Képek
2014.07.24-25. Yudanaka Hotel Senjukaku
2014.07.24. Jigokudani

hactar.net V   hosting: port70 | don't use IE | powered by apache debian php | no patents | free speech online blue ribbon campaign

 
 
site
glMoku quake openbox resize patch gobang cube game wesnoth freecraft stutter search
speak
2022-09-26 16:23 kalocsay
why
2020-09-25 13:36 anon
o/
2020-03-28 14:10 k-zed
~OLD SCHOOL~
2018-07-30 19:01 Tukeinon
Bocsi, elgépelés az tényleg van, mestere vagyok. >.< NA de végre tettem fel újabb posztokat, így újabb egy évvel később. x.x
2017-10-18 22:39 sm4e
Én is másfél hónap múlva vettem észre, de tökre örülök neki. :)
2017-10-04 23:49 brav
Ujra aktív :)
2015-09-13 18:53 sm4e
Élmény látni, hogy újra írsz, csak egy észrevétel: Sok az elgépelés a szövegben.
2015-01-01 10:18 sm4e
Szia! Boldog új évet! :) Majd írsz karácsonyi vagy / és szilveszteri, újévi élménybeszámolót?
2014-12-02 22:43 Tukeinon
Sajat. Egyelore nem sikerult megjavitani, azt akarom elerni, hogy felismerje a bongeszo meretet es ahhoz meretezze a kepet. Eddig votl, hogy az allo kepek tul nagyban jelentek meg (a szelessseget igazitotta a kephez), most meg elegge kicsit. Kepeket is igyekszem majd felrakni, csak ido kozben ismet ugyeleten es eddig nem nagyon volt idom ra.
2014-12-02 20:21 sm4e
Ez egy átmeneti képgaléria, vagy a végleges új? Mert sajátotok volt, amit ha jól tudom, teljesen ti magatok csináltatok, ha tudom. Ezt javítod meg?
2014-10-15 22:32 sm4e
Én arra lennék kíváncsi, hogy szoktatok utazni Hollandiában, látogatni holland városokat?
2014-10-07 16:23 Ucchan
Na, a doramák engem is elkaptak, mint a gépszíj kb. 2 éve, és nehezen állok le velük. ^^°°
Kevés "legjobb" van, de
Hana Yori Dango FTW!!! ^O^ + Playful Kiss! :D

Szívesen ajánlok majd egyet-kettőt Neked. ^.~
Jó összefoglaló lett. :) Majdnem mindenben egyet is értek a leírtakkal, szívesen olvasom a véleményedet, mielőtt vagy miután már megnéztem az adott doramát.
Jól ki lehet beszélni őket. :)
2014-08-15 21:25 sm4e
Először tele volt ilyen warning kiírással. Üzenetet tudtam írni, és miután elküldtem, visszaállt a régi rendbe. Úgy tűnik, csak egyszer fordult elő.
2014-08-15 17:51 Tukeinon
Milyen teren furcsa? Nem valtoztak a cicak, ugyanugy Binti es Angus. :)
2014-08-14 21:49 sm4e
A blog eléggé furcsán fest. O_O Amúgy nem így emlékszem a macskáitokra. Újak vannak, vagy rosszul emlékszem a régiekre?
2014-05-31 10:14 Ucchan
Huh, nem semmi kis kalamajka... O.O
Nem elég szegény cica, még Te is megjártad. Remélem, már mindketten jól vagytok! :)
A videók tündériek, főleg, amikor a kanapén bunyóznak! :D
2014-03-17 09:02 sm4e
Igen, szemet akartam írni. ^^' hmm, pedig nem is éjjel 11-kor írtam.
2014-03-16 22:15 Tukeinon
Marmint a szeme gondolom. :) Igen, eleg durvak azok. XD
2014-03-16 19:42 sm4e
Nagyon menők a macskás képek, de ahol világít a macska színe, az nagyon ijesztő. T_T
2014-02-18 17:57 Ucchan
Ezt a csirkemájas gombapaprikást ki fogom próbálni!!!! *__________*

Go-hoz gratula! ^^

Térdfájáshoz jobbulást! *.*

Cicákhoz meg további türelmet és kitartást! Jól haladtok! :)