(1714145644 UNIX)   2024-04-26 17:34
neo-hactar (rv 5)
Japan 12. nap - Osaka es a borond
Osaka egy szóval leírva: káosz. Egészen más, mint Tokió. Ott rendszere volt mindennek, kis gondolkozással el lehetett jutni akárhova. Ehhez képest Osakában még mindig nem jöttünk rá hova kell felszállni és az milyen irányba megy és össze-vissza vannak a vonattársaságok is. Az állomások egymástól elég távol vannak. Ha ragaszkodni akarunk a JR Passhoz (ami logikus, ha már ki van fizetve), akkor majd fél órát kell menni a legközelebbi JR állomáshoz. Voltunk azért ma kisebbnél is, de ott se volt könnyebb. Egy peronon megáll egy csomó járat, minden össze-vissza megy, ráadásul meglepően ritkán járnak egyes járatok. Persze meg is telnek. Meglepően, most először tapasztaltunk igazán nagy, zavaró tömeget. Ahogy korábban írtam, itt a mozgólépcsőkön a többi területtel ellentétben jobbra kell állni. Persze nem mindig, egy csomó sima lépcsőn mégis bal oldal a menetirány. Ráadásul mindenfele biciklisek száguldanak, az utcákon is alig lehet elférni a rengeteg parkoló kétkerekűtől. Ami vicces ezzel kapcsolatban, hogy sok helyen ki van írva a járdára, hogy ott tilos parkolni biciklivel, ehhez képest körülötte vagy 100 (tényleg!) bicikli parkol. Persze nem csoda, mert a rendes tárolók meg mind dugig vannak. Egyébként annyira nem jó, hogy ilyen sok a biciklis, mert könnyen jelentheti azt, hogy annyira nem megfelelő itt a tömegközlekedés. És tényleg, sokat ront rajta, hogy ennyi társaságnak van saját állomása. Van itt is egyébként valami Suicához hasonló kezdeményezés, csak itt Icoca neve (ikoukára szójáték, hogy "megyünk-e"). Ami viszont aranyos, hogy Osaka kabalaállata a kacsacsőrű emlős (lehet tévedek és az Icocáé).

Kicsit másról. Mako elmesélte, hogy miért is van a mosdókban az a hangerőszabályzó. Ilyen csobogó hangot lehet bekapcsolni (Osakában a legtöbb automatikusan bekapcsolja a hangot, ha megközelíted a mosdót). Mindezt azért, hogy miközben dolgodat végzed, ne hallatszódjon át annak a hangja a szomszédodhoz, csak az annál hangosabb csobogó víz hangja. Hát nem sok értelme van. XD Meztelenül mennek az onsen fürdőkbe, de ez mégis zavarja őket. Amúgy másik, egyre többször van padlós mosdó mindenfele, egyre többször látom, hogy még a japánok is inkább az egy darab európai mosdót várják ki, hiába van mellette három üres japán stílusú. Hát megértem.

A hotelünk reklámozza az alattunk lévő Anna Colors COFFE-t, hogy gyere csak le bármikor, amikor unatkozol. Ehhez képest elég laza a nyitvatartása, este 7-re zár, valamint mikor 10-kor lementünk reggelizni, akkor is már végetért a reggeli szakasza. Úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk akkor a japán McDonald's-ot. Hát, igazából határozottan drága itt. A kicsi 450 yen menüben, a nagyobbak 650 yen körüliek. A krumplijuk mindenesetre szerintem valahogy finomabb volt. Egy teriyakis és egy garnélarákos szendvicses menüt kértünk. A teriyaki fura volt (mert nem teriyaki íze volt - Mako szerint pedig de :), a másik az meglepően finom volt. Garnélarákok egy pogácsába panírozva (de nem darálva, egyben!), koktélszósszal.

Kicsit felfázós tüneteket kezdtem el mutatni, így úgy döntöttünk ma könnyebb napot tartunk és keresünk is rá valamit. Gyógyszertárban nem tudtak rá adni semmit vény nélkül (elküldtek volna kórházba, ahol drága vizsgálatnak hasonló eredménye lett volna), de azért adtak valami kínai gombából készített valamit, de az nem egészen jó erre, így inkább hagytuk. Mind kiderült, itt nem is annyira ismert ez a probléma. Vettünk azért kamillateát és tengerisót, ha rosszabbodna. Szerencsére most estére jobban lettem, csak a derekamat plusz rétegbe csavartam, ittam egy kamillateát, fürödtem egyet, meg jó sokat ittam.

Azért volt egy kis aznapi tervünk is. El akartunk menni venni koffert, mert a múltkori túl picinek bizonyult és nem volt elég. Most megtaláltuk a Nanba Parksot (amiről kiderült, hogy egy pláza és nem park), de abban nem jártunk sikerrel. Tovább mentünk a Takashimayába és a Daimaruba is. Ott már volt ugyan, de észtvesztően drágán, ilyen minimum 30-50k yenért. A legolcsóbb is egy leértékelt picike volt 20k-ért. Hát annyiért még überbőröndöt sem veszünk. Mako írta, hogy nézzünk el inkább Umedába a Yodobashi Camerába (ennek a láncnak az egyik tagja amúgy az Akihabarában lévő Akiba). Hát ott tényleg volt választék, ráadásul ötöd annyi áron, hát nagyon nem mindegy. XD Még ajánlotta a Sky Buildinget is. Elsőször rossz irányba mentünk, utána megnéztük neten, hogy ugyan hogy is néz ki és melyik az, onnan már relatíve hamar megvolt az épület. Két épülete van, amelyek között van a tetején egy kilátópark. Felmentünk először a lifttel a 36. emeletre. Hát az a lift szuper gyors volt. o.O Komolyan pattogott a fülem, brutálisan gyorsult és lassult. Szinte pár másodperc alatt felvitt legfelülre. Ott nem volt sok látnivaló, mert a kert zárva volt. Tovább mentünk a 39. emeletre, ahol körbe lehetett nézni. Nagyon jól nézett ki. Lefele azzal a lifttel nem lehetett menni, hanem csak pár emeletet le nyitott (mármint átlásztó falú) mozgólépcsővel, ami ráadásul egy hasonlóan nyitott liftbe vezetett, ami az előzőhöz hasonlóan szuper gyors volt. Furcsa volt olyan gyorsan lemenni. Ráadásul a lift a métereket írta ki, nem az emeleteket. Így véletlenül felmentünk vele újra, mert nem szálltunk le időben (azt hittük 10. emelet, pedig 10 méter...). Amúgy vicces volt, hogy az épület aljában pont egy október fesztivált készítettek elő. Sok sok brutál drága német sörrel, kolbásszal. Komolyan, követ minket Németország. XD

Utána megint jó sokat sétáltunk. Kipróbáltunk egy helyi járatot is (brutál ritkán járt és a peron nagyon keskeny volt), majd elindultunk vissza a hotelbe, de most rövidebb útvonalon. Pici utcákon át mentünk, így ráakadtunk egy okonomiyakira. Mivel amúgy is ki akartuk próbálni, így bementünk. SOm véletlen "zwei nama bi-ru"-t kért, vagyis németül adta meg a csapolt sör számát. XD Szerencsére kézzel is mutatta, így megértette a séf. Mellettünk készítették el, ilyen MIX változatot kértünk, volt benne aztán minden: polip, garnéla, káposzta, de még szalonna is a tetején. Tojással egybegyúrta, majd kiöntötte a vaslapra és azon formázta köralakúra. Megforgatta, a végén pedig leöntötte egy barna szósszal (ó, ha ilyen lenne a barna szósz Németországban!). Ezután az előttünk lévő melegítő vaslapra tette. Kaptunk hozzá majonézt meg wasabis mustárt. Egy kis lapáttal lehetett levágni belőle darabokat, utána evőpálcikával megenni egy kis tányérra, amire a levágott darabot tettük. Nagyon fincsi volt!

Ebéd után, jó este 8-ra értünk a hotelbe. Sajnos kiderült, hogy az egész nap feltöltött képek rosszul voltak egybecsomagolva, így lehet újrakezdeni a feltöltést. Azért majd valamikor lesznek képek is. XD Holnap el szeretnénk menni az osakai víziparkba, majd az utána lévő napon valószínűleg irány Kiotó. :)

hactar.net V   hosting: port70 | don't use IE | powered by apache debian php | no patents | free speech online blue ribbon campaign

 
 
site
glMoku quake openbox resize patch gobang cube game wesnoth freecraft stutter search
speak
2022-09-26 16:23 kalocsay
why
2020-09-25 13:36 anon
o/
2020-03-28 14:10 k-zed
~OLD SCHOOL~
2018-07-30 19:01 Tukeinon
Bocsi, elgépelés az tényleg van, mestere vagyok. >.< NA de végre tettem fel újabb posztokat, így újabb egy évvel később. x.x
2017-10-18 22:39 sm4e
Én is másfél hónap múlva vettem észre, de tökre örülök neki. :)
2017-10-04 23:49 brav
Ujra aktív :)
2015-09-13 18:53 sm4e
Élmény látni, hogy újra írsz, csak egy észrevétel: Sok az elgépelés a szövegben.
2015-01-01 10:18 sm4e
Szia! Boldog új évet! :) Majd írsz karácsonyi vagy / és szilveszteri, újévi élménybeszámolót?
2014-12-02 22:43 Tukeinon
Sajat. Egyelore nem sikerult megjavitani, azt akarom elerni, hogy felismerje a bongeszo meretet es ahhoz meretezze a kepet. Eddig votl, hogy az allo kepek tul nagyban jelentek meg (a szelessseget igazitotta a kephez), most meg elegge kicsit. Kepeket is igyekszem majd felrakni, csak ido kozben ismet ugyeleten es eddig nem nagyon volt idom ra.
2014-12-02 20:21 sm4e
Ez egy átmeneti képgaléria, vagy a végleges új? Mert sajátotok volt, amit ha jól tudom, teljesen ti magatok csináltatok, ha tudom. Ezt javítod meg?
2014-10-15 22:32 sm4e
Én arra lennék kíváncsi, hogy szoktatok utazni Hollandiában, látogatni holland városokat?
2014-10-07 16:23 Ucchan
Na, a doramák engem is elkaptak, mint a gépszíj kb. 2 éve, és nehezen állok le velük. ^^°°
Kevés "legjobb" van, de
Hana Yori Dango FTW!!! ^O^ + Playful Kiss! :D

Szívesen ajánlok majd egyet-kettőt Neked. ^.~
Jó összefoglaló lett. :) Majdnem mindenben egyet is értek a leírtakkal, szívesen olvasom a véleményedet, mielőtt vagy miután már megnéztem az adott doramát.
Jól ki lehet beszélni őket. :)
2014-08-15 21:25 sm4e
Először tele volt ilyen warning kiírással. Üzenetet tudtam írni, és miután elküldtem, visszaállt a régi rendbe. Úgy tűnik, csak egyszer fordult elő.
2014-08-15 17:51 Tukeinon
Milyen teren furcsa? Nem valtoztak a cicak, ugyanugy Binti es Angus. :)
2014-08-14 21:49 sm4e
A blog eléggé furcsán fest. O_O Amúgy nem így emlékszem a macskáitokra. Újak vannak, vagy rosszul emlékszem a régiekre?
2014-05-31 10:14 Ucchan
Huh, nem semmi kis kalamajka... O.O
Nem elég szegény cica, még Te is megjártad. Remélem, már mindketten jól vagytok! :)
A videók tündériek, főleg, amikor a kanapén bunyóznak! :D
2014-03-17 09:02 sm4e
Igen, szemet akartam írni. ^^' hmm, pedig nem is éjjel 11-kor írtam.
2014-03-16 22:15 Tukeinon
Marmint a szeme gondolom. :) Igen, eleg durvak azok. XD
2014-03-16 19:42 sm4e
Nagyon menők a macskás képek, de ahol világít a macska színe, az nagyon ijesztő. T_T
2014-02-18 17:57 Ucchan
Ezt a csirkemájas gombapaprikást ki fogom próbálni!!!! *__________*

Go-hoz gratula! ^^

Térdfájáshoz jobbulást! *.*

Cicákhoz meg további türelmet és kitartást! Jól haladtok! :)