(1713221676 UNIX)   2024-04-16 00:54
neo-hactar (rv 5)
Japan 7-8. nap

2012.08.29. - Hakone

A recepción volt kuroneko Yamato Trans. szolgáltatás, így feladtuk a koffert Mako címére, ne kelljen az úton cipelnünk (ez amúgy nagyon hasznos, hogy gyakorlatilag sima postán lehet koffert is feladni). Utána Meguróba mentünk a parazita múzumba. Ott különféle parazitákból van kiállítás, teljesen ingyenesen. Egy orvos alapította. Nagyon érdekes volt és azért ijesztő is. Vettünk angol nyelvű füzetet, mert helyben sajnos nem volt sok angol szöveg.

Utána Hakonébe indultunk. Oda is pár átszállással mentünk, de 1 óra alatt megvolt az út. Egészen kis járatokkal is mentünk. Az onsenhez Tonosawába mentünk és a Hakone Ichinoyu Honkanban szálltunk meg. Odafele amúgy egy hegyes-erdős út vezetett, végig sűrűn beszőve hálókkal, bennük ilyen 6 cm-s fekete-sárgás pókokkal. Volt, hogy 14-et összeszámolunk 1 hálóban. o.O

Az onsen szobánk meglepően nagy volt. Először csak az előszobát láttuk meg, akkor megijedtünk, hogy milyen pici. XD A shoujit elhúzva egy hatalmas nappali tárult elénk tatamival és egy kis teraszszerű szoba mosdókagylóval, székekkel. A tatamis szobában volt asztal, teakészlet, vízforraló, TV, a szekrényben meg futon.

Ittunk kis teát, majd elolvastuk a kapott ismertetőket és lementünk a szeparált fürdőkbe. Kicsit más volt a két fürdő, ezért naponta cserélik őket. A nőiben pont velem együtt ment be egy japán hölgy, így el tudtam tőle lesni a teendőket. Papucsot a bejáratnál kell letenni. Bent az öltözőben le kell vetkőzni és kosárba rakni a ruhákat és a nagy törölközőt (a férfi oldalon zárható dobozkák voltak erre). Utána bemenni, meztelenül, csak a kézi törölközővel. Oldalt volt a fürdő mellett egy tároló, ahonnan ment be a meleg víz a fürdőbe. Oldalról el kell venni sámlit és dézsát. Dézsából vizet merni és leönteni a sámlit. Utána leülni és magunkat is többször lemosni. Ezután be lehet menni a vízbe félig, majd újra kijönni. Szappannal meg kell mosakodni, kis törölközővel átdörzsöli magunk és leöblíteni a szappant. Ezután lehet ismét bemenni és már állig elmerülni. A kézi törölköző nem érhet bele a vízbe. Vagy a fejükre rakják, vagy a fürdő szélére. Utána kijövetbe már nem kell újra megmosakodni, hogy ne mossuk le a vízben lévő ásványokat. A kis törölközővel meg kell törölközi, ne csöpögjük majd össze az öltözőt. Öltözőben pedig a nagy törölközővel, majd felölteni újra a yukatát (amennyiben ott alszunk).

Eredetileg úgy gondoltuk 1 órát leszünk bent, de mindketten fél órát bírtunk csak bent lenni. Nem tűnik melegnek és könnyű belemenni, de hosszú távon azért érezni a melegségét és rendesen zsibbasztó. Nagyon kellemes, kihagyhatatlan úticél Japánban. A recepción kértünk gó táblát és a szobánkban tea mellett, a földi székekben ülve játszottunk egy menetet. 6-ra mentünk utána vacsizni. Hagyományos japán vacsorát kértünk, ami több apró fogásból állt. Volt leves, babos rizs, mellettünk párolódó zöldség és még különféle dolgok, majd desszertnek körtés szörbet. Kiadós volt és megint csak nagyon finom. Utána bejelentkeztünk egy privát fürdőre is, amiből fél órát igényelhetett minden vendég. Addig jót teáztunk. Fürdő után megvetettük a futont.

2012.08.30. - Odawara,  Kanazawába

Reggel is el akartunk menni fürdeni reggeli előtt, de annyira keveset aludtunk az utóbbi napokban, hogy inkább aludtunk még. A reggeli 8-kor volt, addig összepakoltunk, mert a check out 10-ig volt, tehát reggeli után nem lett volna rá sok időnk. A reggeli is tradicionális japán volt és fura is. XD Volt natto, ami továbbra sem túl jó állagra, de szósszal már majdnem meg lehet enni. Volt hal, miso, különféle zöldségek, tojás szósszal, rizs... Azért ebben már voltak fura dolgok, de azért jó volt összességében. Még teáztunk egyet, majd kijelentkeztünk. A boltjukban vettünk magunknak yukatát (kb 3000 yenért, ált 1500-20000 yen az ára, olcsóbbak használtan, a miénk pedig helyi mintás).

Eredetileg el akartunk nézni a felvonóhoz, de nagyon odébb volt és nehéz a táska, így inkább Odawarába mentünk, ahol le tudtuk rakni az állomáson, míg kirándulunk. Az Odawara kastélyt mentünk el megnézni, ami nagyon közel volt az állomáshoz. Tök jó kiállítás volt korabeli tárgyakból a kastélyban, de sajnos bent nem lehetett fotózni. Mire bejártuk már menni is kellett az állomásra, hogy elérjük a shinkansent, amivel átszállással Kanazawába mehetünk. Most meg már a másik vonaton, másfél óra múlva már ott is leszünk, ahol Mako vár a peronon. ^.^

Ma amúgy szokatlanul meleg volt, hihetetlen jól jönnek az italautomaták. Ráadásul a legtöbb bolti áron megy, csak a populárisabb helyeken drágább kicsit, pl a vonatállomásokon. Jól jönne otthon is, különösen most, hogy ilyen melegek a nyarak. Szoktak legyezőket is osztogatni az utcákon.

Még annyit megjegyeznék, hogy eddig kb csak ruhával meglettünk volna az úton. Volt mindenhol törölköző, sampon, tusoló, fogkefe, hajkefe... Hihetetlen ez a felszereltség.

És már Makóéknál. ^.^ Pont akkor érkezett meg a kofferünk is, mikor mi is Makóval az állomásról. Elmentünk négyen vacsizni, majd vissza. Beszélgettünk, megmutattuk a képeket. Már hajnali 2, úgyhogy nyomás aludni, szegény Satoshi ráadásul holnap reggeltől melózik. x.x

hactar.net V   hosting: port70 | don't use IE | powered by apache debian php | no patents | free speech online blue ribbon campaign

 
 
site
glMoku quake openbox resize patch gobang cube game wesnoth freecraft stutter search
speak
2022-09-26 16:23 kalocsay
why
2020-09-25 13:36 anon
o/
2020-03-28 14:10 k-zed
~OLD SCHOOL~
2018-07-30 19:01 Tukeinon
Bocsi, elgépelés az tényleg van, mestere vagyok. >.< NA de végre tettem fel újabb posztokat, így újabb egy évvel később. x.x
2017-10-18 22:39 sm4e
Én is másfél hónap múlva vettem észre, de tökre örülök neki. :)
2017-10-04 23:49 brav
Ujra aktív :)
2015-09-13 18:53 sm4e
Élmény látni, hogy újra írsz, csak egy észrevétel: Sok az elgépelés a szövegben.
2015-01-01 10:18 sm4e
Szia! Boldog új évet! :) Majd írsz karácsonyi vagy / és szilveszteri, újévi élménybeszámolót?
2014-12-02 22:43 Tukeinon
Sajat. Egyelore nem sikerult megjavitani, azt akarom elerni, hogy felismerje a bongeszo meretet es ahhoz meretezze a kepet. Eddig votl, hogy az allo kepek tul nagyban jelentek meg (a szelessseget igazitotta a kephez), most meg elegge kicsit. Kepeket is igyekszem majd felrakni, csak ido kozben ismet ugyeleten es eddig nem nagyon volt idom ra.
2014-12-02 20:21 sm4e
Ez egy átmeneti képgaléria, vagy a végleges új? Mert sajátotok volt, amit ha jól tudom, teljesen ti magatok csináltatok, ha tudom. Ezt javítod meg?
2014-10-15 22:32 sm4e
Én arra lennék kíváncsi, hogy szoktatok utazni Hollandiában, látogatni holland városokat?
2014-10-07 16:23 Ucchan
Na, a doramák engem is elkaptak, mint a gépszíj kb. 2 éve, és nehezen állok le velük. ^^°°
Kevés "legjobb" van, de
Hana Yori Dango FTW!!! ^O^ + Playful Kiss! :D

Szívesen ajánlok majd egyet-kettőt Neked. ^.~
Jó összefoglaló lett. :) Majdnem mindenben egyet is értek a leírtakkal, szívesen olvasom a véleményedet, mielőtt vagy miután már megnéztem az adott doramát.
Jól ki lehet beszélni őket. :)
2014-08-15 21:25 sm4e
Először tele volt ilyen warning kiírással. Üzenetet tudtam írni, és miután elküldtem, visszaállt a régi rendbe. Úgy tűnik, csak egyszer fordult elő.
2014-08-15 17:51 Tukeinon
Milyen teren furcsa? Nem valtoztak a cicak, ugyanugy Binti es Angus. :)
2014-08-14 21:49 sm4e
A blog eléggé furcsán fest. O_O Amúgy nem így emlékszem a macskáitokra. Újak vannak, vagy rosszul emlékszem a régiekre?
2014-05-31 10:14 Ucchan
Huh, nem semmi kis kalamajka... O.O
Nem elég szegény cica, még Te is megjártad. Remélem, már mindketten jól vagytok! :)
A videók tündériek, főleg, amikor a kanapén bunyóznak! :D
2014-03-17 09:02 sm4e
Igen, szemet akartam írni. ^^' hmm, pedig nem is éjjel 11-kor írtam.
2014-03-16 22:15 Tukeinon
Marmint a szeme gondolom. :) Igen, eleg durvak azok. XD
2014-03-16 19:42 sm4e
Nagyon menők a macskás képek, de ahol világít a macska színe, az nagyon ijesztő. T_T
2014-02-18 17:57 Ucchan
Ezt a csirkemájas gombapaprikást ki fogom próbálni!!!! *__________*

Go-hoz gratula! ^^

Térdfájáshoz jobbulást! *.*

Cicákhoz meg további türelmet és kitartást! Jól haladtok! :)