(1714036634 UNIX)   2024-04-25 11:17
neo-hactar (rv 5)
Japan 3-4. nap

2012.08.25. - Shibuya

Mivel elég későn értünk a hotelbe, így csak dél körül talaálkoztunk Ufozzal. Barátnője, Erina aznap dolgozott, így csak este csatlakozott hozzánk. Először Shibuyába mentünk, ahol a Hachiko kijáratot választottuk. Hachiko egy japán kutyafajta (akita inu), aki mindennap az állomás kijáratánál várt gazdájára. A gazda halálát követően a kutya még 5 éven (van aki szerint 11 éven) keresztül kijárt oda reménykedve. Az állomáson áthaladók megkedvelék és etették a kutyust. Később szobrot ismemeltek neki az állomásra. Mivel elég jól megkülönböztethető kijárat a többitől, népszerű találkozóhely.

Először egy sushi bárba mentünk, ahol előttünk készítette a szakács a kért falatokat. Szuper finom nigiriket ettünk és végre a tengerisünt is ki tudtuk próbálni, ami fura állagú ugyan, de nagyon finom. A tonhal, a lazac és az angolna kimagaslóan jobb, mint otthon. Kóstoltunk egy kagylófajtát is, ami meglepően édeskés volt.

A fincsi reggelit követően egy játéktermet próbáltunk ki. Készítettünk egy Heroine purikurát (ezek fotódobozkák, amibe páran beférnek (ált. ketten), csinálnak pár fotót, választanak hátteret, pingálnak, írnak, majd nyomtatnak). Vicces volt, mert szemet nagyít atomatikusan, sminkel és írtó gyorsan kell mindent csinálni, így az e-mailes elküldés ki is maradt sajna, de nyomtatva meglett.

Van csomó zenés játék, abból 3-at is kipróbáltunk. Egyik iPadra is van, majd rákeresünk. 2 személyes és az ellenfélnek kell visszalövögetni a ritmusra jövő bogyókat. Másikban 9 színes gombot kell nyomogati, hasonlít a táncszőnyegre, csak kézre. A harmadik pedig a taiko dobos, ami otthon is szokott conon lenni, csak kicsiben.  Az tetszett nekünk a legjobban. Sajna nem igazán lehetett bent fotózni. Volt még egy gundamos játék is, amibe be kellett ülni és belső nézetből irányítani a robotot csoportban missziókkal. Azt nem próbáltunk, de érdekesnek tűnt.

Közben éppen nagyban ment egy nyári táncos felvonulás (Harajukuban tartott Yosakoi). Különböző csortok vonultak fel egy 200 méteres szakaszon és egymás után 4-szer adták elő produkciókat, haladva közben előre. Legelől ment a kocsi, tetején egy énekessel és narrátorral, zenével, utánuk a táncosok. Legvégén mentek a zászlósok, a csapat infóival. Oldalról lehetett nézni. Nagyon hangulatos és érdekes volt. Különösen, hogy milyen élvezettel és beléléssel, kitörő energiával csinálták, végig mosolyogva.

Onnan bementünk a Yoyogi parkba, ahol a sok fa miatt még erőteljesebb volt a kabócál hangja. Elmentünk az ottani szentélybe, majd egy bevásárló utcába. Ott vettünk egy kalapot 100 yenért. XD Kellett volna SOmnak is. ;_;

Már borzasztó fáradtak voltunk, alig tudtunk menni, fájt a lábunk. Beültünk a Jonathan'sba iszogatni, ott ilyen all-you-can-drink van üditőkre, teára, kávéra.

Este csatlakoztunk Erinához és shabushabuzni és sukiyakizni mentünk. A shabushabu leve csak dashis, a sukiyakié szójás is. A forrásban lévő vízbe kell kifőzi a zöldséget és szupervékony marha- és disznóhúscsíkokat. A sukiyakit felvert tojásba, a shabushabut szezámmagos szószba vagy valami ecetes savanykás szójaszószszerű cuccba. Szuper finom ám! Nem is nehéz ilyet csinlálni, megpróbáljuk majd otthon is. Totál jót beszélgettünk, majd egyeztettük a másnapi programot és hazamentünk.

2012.08.26. - Asakusa

A Shinbashi metróállomásnál találkoztunk, ahonnan Odaiba Kaihinkoenbe mentünk. Ott Himiko nevű hajóra szálltunk. Azt a hajót egy mangaka tervezte, a karakterei ott is  voltak a hajon és az anime seiyuui mondták el a látnivalókat, mintha a karakterek beszélgetnének egymással (persze felvételről). Jót hajóztuk és szép volt a kilátás, hát még a kikötők!

Asakusába érve fura látvány fogadott minket. Ilyen hullámzó sárgás cucc az épület tetején, ami elvileg a sör habja... Hát nagyon nem annak néz ki, nem tudom hogy jutott el az építésig. XD

Az hajóra várakozva amúgy voltunk fagyizóban, amiben volt tokaji bor, illetve volt kékszínű szódaízű fagyi. O.o Hát inkább volt kék íz, mint szóda. XD

Asakusában megebédeltük, tenpurát ettünk rizzsel és levessel. Az is szuper volt. ^.^ Utána szentélybe (Sanjasama) mentünk, át a Kaminarimon kapun, valamint egy bevásárló utcán. Lenéztünk depachika boltokhoz teát keresve (ez annyit tesz, hogy bevásárlók, department store-ok pincéje). Ufozék bevásároltak az esti takoyaki party-hoz és szóltak, hogy még jönnek páran vendégségbe. Így ismerkedtünk meg Sayakoval, Jijivel, Chikával és párjával. Takoyakit amúgy nagyon könnyű csinálni, majd nézünk hozzá sütőt, tök jó lenne. :D Megint jót beszélgettünk, majd Ufozékkal mentünk karaoke bárba. Hát először is veszettül drága. Fejenként egy sörrel 2 óra karaoke 1 főre 8000Ft-re jön ki, ráadásul rohan vele az idő, figyelni kell nagyon (utólag kiderült, azért nem mindehol ilyen drága). Volt angol választó is, de úgy nem lehetett megtalálni semmit. Valami miatt az általam választott számoknak nem nagyon volt furiganája, úgyhogy sokszor kellett rögtönözi. XD A hiraganás részek és furiganák meg egész jól mentek. Nagyon jó volt. ^.^

Megint az utolsó vonattal mentünk haza.

hactar.net V   hosting: port70 | don't use IE | powered by apache debian php | no patents | free speech online blue ribbon campaign

 
 
site
glMoku quake openbox resize patch gobang cube game wesnoth freecraft stutter search
speak
2022-09-26 16:23 kalocsay
why
2020-09-25 13:36 anon
o/
2020-03-28 14:10 k-zed
~OLD SCHOOL~
2018-07-30 19:01 Tukeinon
Bocsi, elgépelés az tényleg van, mestere vagyok. >.< NA de végre tettem fel újabb posztokat, így újabb egy évvel később. x.x
2017-10-18 22:39 sm4e
Én is másfél hónap múlva vettem észre, de tökre örülök neki. :)
2017-10-04 23:49 brav
Ujra aktív :)
2015-09-13 18:53 sm4e
Élmény látni, hogy újra írsz, csak egy észrevétel: Sok az elgépelés a szövegben.
2015-01-01 10:18 sm4e
Szia! Boldog új évet! :) Majd írsz karácsonyi vagy / és szilveszteri, újévi élménybeszámolót?
2014-12-02 22:43 Tukeinon
Sajat. Egyelore nem sikerult megjavitani, azt akarom elerni, hogy felismerje a bongeszo meretet es ahhoz meretezze a kepet. Eddig votl, hogy az allo kepek tul nagyban jelentek meg (a szelessseget igazitotta a kephez), most meg elegge kicsit. Kepeket is igyekszem majd felrakni, csak ido kozben ismet ugyeleten es eddig nem nagyon volt idom ra.
2014-12-02 20:21 sm4e
Ez egy átmeneti képgaléria, vagy a végleges új? Mert sajátotok volt, amit ha jól tudom, teljesen ti magatok csináltatok, ha tudom. Ezt javítod meg?
2014-10-15 22:32 sm4e
Én arra lennék kíváncsi, hogy szoktatok utazni Hollandiában, látogatni holland városokat?
2014-10-07 16:23 Ucchan
Na, a doramák engem is elkaptak, mint a gépszíj kb. 2 éve, és nehezen állok le velük. ^^°°
Kevés "legjobb" van, de
Hana Yori Dango FTW!!! ^O^ + Playful Kiss! :D

Szívesen ajánlok majd egyet-kettőt Neked. ^.~
Jó összefoglaló lett. :) Majdnem mindenben egyet is értek a leírtakkal, szívesen olvasom a véleményedet, mielőtt vagy miután már megnéztem az adott doramát.
Jól ki lehet beszélni őket. :)
2014-08-15 21:25 sm4e
Először tele volt ilyen warning kiírással. Üzenetet tudtam írni, és miután elküldtem, visszaállt a régi rendbe. Úgy tűnik, csak egyszer fordult elő.
2014-08-15 17:51 Tukeinon
Milyen teren furcsa? Nem valtoztak a cicak, ugyanugy Binti es Angus. :)
2014-08-14 21:49 sm4e
A blog eléggé furcsán fest. O_O Amúgy nem így emlékszem a macskáitokra. Újak vannak, vagy rosszul emlékszem a régiekre?
2014-05-31 10:14 Ucchan
Huh, nem semmi kis kalamajka... O.O
Nem elég szegény cica, még Te is megjártad. Remélem, már mindketten jól vagytok! :)
A videók tündériek, főleg, amikor a kanapén bunyóznak! :D
2014-03-17 09:02 sm4e
Igen, szemet akartam írni. ^^' hmm, pedig nem is éjjel 11-kor írtam.
2014-03-16 22:15 Tukeinon
Marmint a szeme gondolom. :) Igen, eleg durvak azok. XD
2014-03-16 19:42 sm4e
Nagyon menők a macskás képek, de ahol világít a macska színe, az nagyon ijesztő. T_T
2014-02-18 17:57 Ucchan
Ezt a csirkemájas gombapaprikást ki fogom próbálni!!!! *__________*

Go-hoz gratula! ^^

Térdfájáshoz jobbulást! *.*

Cicákhoz meg további türelmet és kitartást! Jól haladtok! :)